dijous, de setembre 07, 2006

DIJOUS SURTO.... pel Sacarina.

La tertúlia. Hi ha algunes teories que situen el neixement d'aquesta noble pràctica a la sortida dels teatres castellans del Segle d'Or, després de representacions d'obres de Góngora o Quevedo. Segons diuen els entesos també pot tenir l'origen a les discusions sobre art i política que els ciutadans romans tenien als fòrums de les seves ciutats.

La pregunta és... com pot ser que una cosa d'origen tan elevat pugui degenerar fins als nivells actuals? Els mitjans estan donant minuts de ràdio i TV a individus infames que parlen i parlen i parlen sense tenir un mínim coneixement contrastat de les coses sobre les quals pontifiquen. Segurament és més barat que intentar fer un producte més elaborat, digne.

Avui he fet l'experiment i he sentit vergonya per la nostra professió. Hi ha historiadors, cuiners, personatges sense ofici reconegut, Anton Parera, psicòlegs, la filla d'Anton Parera. Ah, i el perruquer!. El tal Josep Pons encara sobreviu parlant de les interioritats del vestidor del Barça. Algú l'ha vist durant l'última dècada en algun entrenament?

També em crida poderosament l'atenció un senyor que participa al Força Barça de l'Arús. No li recordo el nom, una llàstima, però l'únic mèrit que l'avala és tenir una botiga d'aimals de companyia ( i una perruqueria de gossos i gats per a senyores pijes) que patrocina el programa en qüestió. Ergo, això li dóna veu a la tertúlia. En descàrrec seu he de dir que els seus companys de tertúlia poden ser fins i tot pitjors, tot i que en algun cas són ilustres firmes del periodisme esportiu. Quantes notícies inventades hi ha en una sola taula!!!

Tot plegat, una farsa. Només faltava que algú s'inventi una tertúlia de dones. Un dia toca tertúlia de periodistes i l'altre dia de dones! No poden participar les nostres fèmines el dia que toca xerrada de periodistes. No dónen el nivell o és que en saben massa? Algú m'ho pot explicar?.

Tallat sense sucre

Aviso tinc mal dia. Li toca el rebre a les asseguradores. Si el carnet per punts ha reduit les morts en carretera, si la gent ja no beu quan ha d'agafar el cotxe (menys l'alcalde que interioritza l'alcohol com ningú), si els conductors corren no sé quants quilòmetres menys de mitjana davant l'amenaça de perdre punts.... algú em pot explicar per què pugen els preus de les assegurances??.

Gintonic de Bombay

Que quedi clar que la rajada sobre les tertúlies no té res a veure amb el fet que la bruixa s'incorpori ben aviat a la condició de tertuliana televisiva. Ups, se m'ha escapat...

PD: Haurem d'esperar molt a tenir firmes convidades??

3 comentaris:

Anònim ha dit...

El crack dels gossos és Jaume Rodríguez...

Anònim ha dit...

Igual que en altres ordres de la vida (futbol i futbol femení, basquet i basquet femení, tennis i tennis femení) el periodisme esportiu femení també és una disciplina diferent.
D'aquí que sigui millor posar-les juntes en una tertúlia, que barrejar-les en alguna cosa seriosa.

Cansalader

Anònim ha dit...

perdona cansalader, però és futbol i futbol femení, i basket i basket masculí, ja que el futbol de per si és un esport d'homes i el basket de dones (i negres i patí de presó, ja ho sé...)
L'alcalde