dimarts, de setembre 19, 2006

MÁS VALE TARDE QUE NUNCA... Por el futuro alcalde de Laxe

Només posaré el títol en castellà, tot i que he estat a punt d'escriure tot l'article en el mateix idioma, en solidaritat amb Samuel Eto'o i les absurdes crítiques que ha rebut per no voler contestar a una pregunta en català després del partit de Santander. És increible com una emissora pública ha muntat un debat nacional pel fet de que Eto'o digués "en castellano, que no te he entendido" a una pregunta feta en català. Deixant de banda la pregunta, que no mereix comentaris, s'ha de ser justos amb Eto'o. Sortia cabrejat, no volia parlar amb els mitjans com fa en la meitat de partits i un cop conseguim que s'aturi i ens contesti tres preguntes sobre la marxa, enmig d'una espècie de zona mixta caòtica, se li fa una pregunta dient que el gol ha estat mèrit del porter del Racing. Cadascú és lliure de preguntar el que vulgui, però en aquell moment hi havia coses més interessants a preguntar, especialment tenint en compte la situació i el caràcter sempre dificil d'Eto'o.
Eto'o té mil coses criticables, però aquest debat nacional per la seva resposta em sembla ridícul i lamentable. Més d'un cop Rijkaard o Ronaldinho, que porten més temps que Eto'o a Catalunya, també han demanat que se'ls tornés a fer en castellà una pregunta que en català no havien entès. I ningú va muntar un debat a tots els programes de la casa ni els va criticar. Però al final es que han muntat el show tindràn una entrevista amb Eto'o aquesta nit com a premi...
Em considero catalanista com el que més, però aquestes tonteries són les que ens fan perdre credibilitat en les nostres reivindicacions i fa que ens tractin de 'paletos' a Madrid. Si no prediquem amb la tolerància que els hi demanem a ells, malament.

SWEET HOME PERALADA
No sé quin ha estat el membre del Komando que convida a la reflexió, podria haver tingut el detall de firmar el seu apunt. De totes maneres, cap de nosaltres és el més indicat per dir res, ja que el bisbe i el cansalader van escriure la setmana passada amb un retràs important, la bruixa va fer campana la setmana anterior, el sacarina encara no ha escrit i li tocava dijous i dels altres dos millor no parlar... Dit això, aqui teniu el meu article, amb retràs, però com he dit al títol, més val tard que mai.

CIUTAT BADIA
L'home que va perdre el seu càrrec al primer equip sembla que poc a poc va trobant el seu nou lloc a dins Ciutat Badia, l'altre dia el vem veure a la presentació de la secció de futbol sala. És curiós el que han trigat en assignar-li una feina concreta, si el seu cese estava tan planejat com diuen... Sabem si ja té taula o encara no? Estrany, si estava tot tan previst... Sabem si ja té substitut? També estrany, en principi la decisió estava presa feia mesos...