dijous, de març 02, 2006

DIJOUS SURTO
... Pel Sacarina.


Complicitats i jugadors malcriats. El president del Barça, Joan Laporta, demana complicitat a tothom per tirar endavant el seu projecte. Què vol el president?. Esbrinem-ho. Diu que mira amb enveja el tractament dels mitjans espanyols amb el Madrid. Li meravella que tanquin files en els mals moments i siguin capaços de resuscitar Juanito per remuntar una eliminatòria de Copa. En canvi, el president es queixa amargament que aquí, al regne del més que un club, la premsa el castiga i el persegueix.

Es curiós que ho digui precisament Joan Laporta. El president que va néixer en l’oposició i que va créixer en les tribunes mediàtiques més furibundament crítiques amb el nuñisme. La pregunta és... hi ha aquest ambient ara? Els mitjans són tan crítics amb la gestió presidencial que justifiquen aquesta crida a la complicitat? O potser és que algú té la pell molt fina allà dins. És possible que cap president del Barça de l’època moderna hagi tingut tanta pau mediàtica com Joan Laporta. O és que va ser un diari, una ràdio o una televisió la que va destapar la condició de franquista d’Alejandro Echevarría? Els periodistes van quedar en evidència davant d’un personatge fosc com l’ex directiu-adjunt Lluís De Val.

En un altre entorn, menys còmplice, la canya que hauria rebut una junta directiva que viatja a la Xina per firmar el millor acord d’esponsorització del món seria històrica. I si Gaspart s’hagués despullat a l’aeroport? Em penso que el president confon complicitat amb militància. I als periodistes no els toca ser militants.

El president Laporta ha posat com a exemple de complicitat el de la premsa de Madrid amb Florentino Pérez. L’atzar li ha jugat una mala passada. Encara sonava el tall de veu a les ràdios quan Florentino dimitia i les sòlides complicitats (a ulls de Laporta) desapareixien en qüestió de segons.

Acabo amb els jugadors malcriats. És un avís a navegants. Floentino Pérez no ha malcriat els jugadors als últims mesos. Ha estat una feina d’anys. Els ha malcriat com es malcria a un fill únic de família pija. Un consentit, vaja. Els jugadors del Madrid han convertit els seus capricis en ordres i així els ha anat. HI ha signes alarmants que això comença a passar al Camp Nou. I si no... pregunteu-li als aficionats que van viatjar a Londres amb l’equip i que no van poder ni fer-se una foto amb els jugadors. Potser la millor manera de buscar complicitats és no malcriant.

Tallat sense sucre.

No em vull fer pesat però insisteixo en les dots de visionari del cansalader de Gràcia. Comparteixo la seva dèria contra Pau Gasol però, és clar, no ha triat la millor setmana per rajar-lo.

Gintonic de Bombay

La Bruixa ha deixat clar que l’autora de la frase “una cosa és amb qui follo i l’altra amb qui vull follar” és la Matilde. Necessitem més informació. Sabem amb qui ho fa, volem saber amb qui ho vol fer!.