dissabte, de març 11, 2006

DIUMENGE ÉS EL DIA DEL SENYOR
Per l'advocat defensor...

Un dels grans dèficits (per no dir el GRAN DÈFICIT) de la professió periodística és la falta d'imaginació. Si des d'una ràdio local, petita, amb recursos limitats (una ràdio de merda, amb perdó i amb tot el carinyu del món) algú s'atreveix a fer la 'transmi' de la cerimònia dels Òscars com si fos el Canal Plus, l'últim que es pot fer és mirar si s'han gastat uns euros de més en fer un parell de trucades per ampliar el quòrum o en comprar absolut en comptes d'smirnoff... Les crítiques gratuïtes segueixen ensorrant la teva credibilitat... (Només intento escalfar la primera ronda de la Davis)

Serà prepotent, es farà pesat, no acceptarà més de quatre preguntes després de la derrota i tot el que vulgueu...però Mourinho segueix sent un crack i a més de ser un tros d'entrenador és un autèntic 'filón'. És bon entrenador perquè ha fet un equipàs i no és la primera vegada i és un filó perquè dóna més joc que els croupiers del Casino. Dilluns la sala de premsa es va desbordar per veure'l i sentir-lo. Per cert, lleig això de jugar a cavall guanyador i rajar de Mourinho un cop ha perdut contra el Barça després d'ensabonar-lo durant un mes i mig (Seguim escalfant la Davis).

Aquesta història del corresponsal a Alemanya, la fira de mostres de Nosequèburg i un famós departament de comunicació desprén un cert to crític. Injust. En aquest cas 'Ciutat Badia' ens va fer un favor als quedats especials. Imagineu-vos que el citat corresponsal aconsegueix unes declas del tio aquest del Barça a la fira i treu un conat de notícia. Desastre. Algú hauria pensat que els que estem aquí som uns 'cazurros' incapaços de treure una declaració al nano que ens agafa els carnets a la porta 15 per poder baixar a la sala de premsa sense el permís previ de 'Ciutat Badia'. Van ser cohorents i ens van evitar semblar uns inútils. Tota una deferència.

És advocat però veig que necessita els meus serveis. Li acabaré passant la minuta. És... Joan Laporta!!! I tot perquè algú es va sentir ferit perquè el president va decidir mantenir la llei del silenci. Laporta va ensenyar-nos la seva vessant més humana. Tenint en compte la difícil situació que viu RTVE el president, en un acte de generositat, va pensar que potser unes declas podien salvar un lloc de treball. Aprofito per enviar una abraçada als companys de Ràdio 4, RNE a Catalunya i TVE a Sant Cugat.

Ún famós i habilidós flautista comentava divendres poc després del sorteig de la Champions que el Barça es trobava, ara com entrenador, amb el jugador més important de la seva història (crec que era un d'aquells comentaris per crear tertúlia i tenir més elements per escriure la seva crònica). No se si aquest Koeman és el jugador més important de la història del club però alguna cosa bona va fer com per rebre aquest atac amb armes de destrucció massiva. Sembla que més que el protagonista d'una d'aquestes famoses fantasies va arribar a ser protagonista d'alguna experiència real, mala experiència sembla. Ja que el tema 'fantasies' és recurrent demanen més dades la setmana que ve.

ACUSACIÓ PARTICULAR

Més fantasies. Primer va ser Eto'o, ara Rijkaard. Està claríssim que els protagonistes de les fantasies de la Matilde han de complir dues condicions: formar part del primer equip del Barça i ser negres. Ronaldinho està escalfant la banda...

OPOSICIONS A LA FISCALIA

L'opinió d'un expert sempre és l'opinió d'un expert i aquí expert en cinema en tenim un i només un: el bisbe. Si Crash és de les millors pelis que algú ha vist en molts anys... No passa de distreta. Quan no recordes una peli pocs dies després d'haver-la vist és que no deu valer gaire la pena.